Ας καταρρίψουμε τους μύθους των μητέρων που εργάζονται από το σπίτι

0
Ας καταρρίψουμε τους μύθους των μητέρων που εργάζονται από το σπίτι

„Τι δουλειά κάνεις?“

„Γράφω“

«Αχ χαριτωμένο. Όχι πραγματικά, έλα. Τι δουλειά κάνεις?“

Αυτές και πολλές άλλες είναι οι συζητήσεις που τυχαίνει να αντιμετωπίζω σχεδόν καθημερινά. Να είναι ανεξάρτητος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως κάθε επάγγελμα. Αλλά οι προκαταλήψεις για τις μητέρες που εργάζονται από το σπίτι δεν γνωρίζουν όρια και κάθε μέρα βρίσκομαι να απομυθοποιώ νέες.

Το βίντεο της εβδομάδας

Ψεύτικοι μύθοι για μαμάδες που εργάζονται από το σπίτι

 1. «Ευλογημένος που είσαι στο σπίτι, μπορείς περάστε πολύ χρόνο με την κόρη σας.“
  Εδώ, όχι πραγματικά. Η εργασία στο σπίτι ή η εργασία στο γραφείο εξακολουθεί να απαιτεί χρόνο και εφαρμογή. Όσοι εργάζονται στο σπίτι δεν σβήνουν ποτέ και ο χρόνος που αφιερώνεται με τα παιδιά επηρεάζεται από τις συνεχείς σκέψεις για το τι απομένει να γίνει.
 2. „Αλλά αλήθεια δεν θέλεις να κάνεις καριέρα;“
  Γιατί η εργασία στο σπίτι αποκλείει ευκαιρίες σταδιοδρομίας; Οι μαμάδες που εργάζονται από το σπίτι διαχειρίζονται τον χρόνο τους, αλλά εξακολουθούν να αφιερώνονται στο μάρκετινγκ της επιχείρησής τους και συχνά το κάνουν σημαντικά αποτελέσματα. Θα μπορούσα να δώσω το παράδειγμα ενός άντρα (ακόμα και!) που δούλευε από το σπίτι και έγινε μπαμπάς, ακολουθώντας μια λαμπρή καριέρα: Ο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο του 🙂
 3. «Μα τι κάνεις όλη μέρα;“
  Σηκώνομαι στις 6, κοιμάμαι στη 1. Μας λένε μητέρες που δουλεύουμε στο σπίτι γιατί… Εντάξει. Δεν έχει σημασία.
 4. «Πόσο θα ήθελα μείνε με πιτζάμες όλη μέρα!“
  Ποτέ μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο. Μια μητέρα που εργάζεται στο σπίτι κάνει ντους το πρωί, ντύνεται, μακιγιάζ γιατί μπορεί να συναντήσει πελάτες, θα πρέπει να πάει το παιδί της στο σχολείο ή να αγαπήσει τον εαυτό της. Η εξίσωση σπίτι = πιτζάμες δεν λειτουργεί.
 5. «Όταν θέλεις να σταματήσεις να δουλεύεις, μπορείς να το κάνεις, κανείς δεν σε ελέγχει.“
  Πράγματι. Εκτός από … το πλυντήριο που σε κοιτάζει, το σίδερο που σε καλεί και την ηλεκτρική σκούπα που σε μαλώνει. Ο χρόνος που δεν είναι αφιερωμένος στη δουλειά είναι αφιερώνει στο σπίτι σας.

Σεβασμός στις εργαζόμενες μαμάδες (όπου κι αν είναι)

Η ζωή μιας εργαζόμενης μαμάς είναι πραγματικά πολύπλοκη. ο δουλειά μιας μαμάςτόσο στο γραφείο, αναθέτοντας το παιδί τους σε άλλους, όσο και στο σπίτι με μεγάλη κούραση, απαιτεί αφοσίωσηπάθος, αγάπη και multitasking.

Όταν μιλάς σε έναν εργαζόμενη μητέρα (όπου κι αν εργάζεστε, το μέρος δεν έχει σημασία) χρησιμοποιήστε αφή και λεπτότητα.

Schreibe einen Kommentar