Ο εργοδότης λέει όχι στις άδειες, η Αγγλίδα μάνα κάνει μήνυση και παίρνει 185 χιλιάδες λίρες

0
Ο εργοδότης λέει όχι στις άδειες, η Αγγλίδα μάνα κάνει μήνυση και παίρνει 185 χιλιάδες λίρες

Άλις Τόμσον, Αγγλίδα μαμά κτηματομεσίτης στο επάγγελμαπήρε σχεδόν 185.000 λίρες, το αντίτιμο περίπου 216.000 ευρώ, ως αποζημίωση από τον πρώην εργοδότη του μετά η εταιρεία στην οποία εργαζόταν αρνήθηκε το αίτημά του για ευέλικτο ωράριο οδηγώντας την σε παραίτηση.

Η αιτία της Αγγλίδας μητέρας και η νίκη στο δικαστήριο

Δικαστής Εργατικού Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι η καταγγελία της Alice Thompson κατά των κτηματομεσιτών του Λονδίνου Manors ήταν άξια υποστήριξης. Πώς πήγαν όμως τα πράγματα; Ψάχνω να επιστρέψω στη δουλειά μετά την άδεια μητρότητας, Thompson είχε ζητήσει μεγαλύτερη ευελιξία στα χρονοδιαγράμματα μι δηλαδή να μπορείς να τελειώνεις τη δουλειά μια ώρα νωρίτερα, στις 5 το απόγευμα και να δουλεύεις τέσσερις μέρες την εβδομάδα αντί για πέντε.

Συνολικά, ένα εύλογο αίτημα να φροντίσει επίσης τις ανάγκες της κόρης, αλλά ο εργοδότης αρνήθηκε, αναγκάζοντας τον εργαζόμενο να παραιτηθεί τον Δεκέμβριο του 2019. Το εργατικό δικαστήριο έκρινε το περιστατικό απαράδεκτο, αναγκάζοντας τη Manors να πληρώσει στη μαμά Alice το ποσό 184.961 λίρες ως «αποζημίωση για έμμεσες διακρίσεις λόγω φύλου». Στην απόφαση, το ποσό περιελάμβανε τόκους, προηγούμενες και μελλοντικές απώλειες εισοδήματος και συνταξιοδοτικές εισφορές, καθώς και 13.500 £ για «ηθικές βλάβες», με ένα πρόσθετο ποσό που προστέθηκε για την κάλυψη τυχόν φόρου εισοδήματος επί της πληρωμής.

Αποζημίωση και τα λόγια της Αγγλίδας μητέρας

Η γυναίκα, που έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Woman’s Hour» του BBC, χαρακτήρισε τη μάχη της «μακρύ και κουραστικό ταξίδι„Είπε ότι ήταν χαρούμενη που έκλεισε το θέμα και ήταν ικανοποιημένη με το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε, καθώς η διαδικασία ήταν „εξαντλητική“ τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Η γυναίκα μάλιστα είπε πώς συναντήθηκε για πρώτη φορά. δούλεψε για την υπόθεση στα τέλη του 2019 και ότι ενώ δεν ήταν σίγουρη πόσο ακριβώς της είχε κοστίσει η δίκη συνολικά, είχε «σίγουρα ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες» λίρες.

Το βίντεο της εβδομάδας

Επίσης, η βρετανίδα μαμά είπε ότι πήρε αυτή την απόφαση γιατί δεν ήθελε η κόρη του να βιώσει «την ίδια μεταχείριση σε 20, 30 χρόνια» όταν μπαίνει στον κόσμο της δουλειάς. „Έχω βάλει την καρδιά και την ψυχή μου σε μια καριέρα στο real estate για περισσότερα από δέκα χρόνια στο Λονδίνο, κάτι που δεν είναι μικρό, καθώς είναι ένα αρκετά ανδροκρατούμενο περιβάλλον για να εργαστείς.„είπε ο Τόμπσον.“Σκέφτηκα: Πώς κάνουν οι μητέρες καριέρα και οικογένεια; Είμαστε στο 2021, δεν είναι 1971„.

Η γυναίκα είπε ότι η αίτησή της για ευέλικτη εργασία δεν «εξετάστηκε ποτέ σοβαρά» και ότι θα χαρεί να ακούσει μια αντιπρόταση από τον εργοδότη της. Αντίθετα, είπε ότι το αίτημά του ήταν „μπλοκαρισμένος με κάθε τρόπο, δεν εισακούστηκε, δεν εξετάστηκε και δεν έχω άλλη επιλογή από το να παραιτηθώ»..

Πράγματι, η κατάσταση αυτής της Αγγλίδας μητέρας δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτή πολλών μητέρων, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να φροντίσουν την οικογένεια.

Schreibe einen Kommentar