Παιδιά και ανάδοχη φροντίδα: τι είναι η γονική αποξένωση

0
Παιδιά και ανάδοχη φροντίδα: τι είναι η γονική αποξένωση

ΜΕΓΑΛΟ‘γονική αποξένωσηή γονικό, χρησιμοποιείται συχνά στο δικαστήριο για να προστατεύσει τον θιγόμενο γονέα, συχνά τον μη κηδεμόνα, ο οποίος έχει λιγότερες ευκαιρίες να δει το παιδί και το βρίσκει εχθρικό απέναντί ​​του λόγωμεγάλο‘υποκίνηση του άλλου γονέα.

Τα αίτια της επιμέλειας και της γονικής αποξένωσης

ΜΕΓΑΛΟ‘γονική αποξένωση είναι η εκούσια απομάκρυνση ενός παιδιού από τον γονέα, που προκαλείται από τη συμπεριφορά του άλλου: εάν η μητέρα, για παράδειγμα, μιλά συνεχώς άσχημα για τον πατέρα και τον περιγράφει ως ανάξιο άτομο, τα παιδιά μπορεί να μην θέλουν πλέον να έχουν τίποτα κάνε μαζί του.

Σε αυτή την περίπτωση α αλλοτριωτικό γονέαχάρη στην εμπιστοσύνη που αποκτήθηκε, θα μπορούσε να απομακρύνει συναισθηματικά το παιδί από τον άλλο γονέα. Ωστόσο, αυτή η διατριβή δεν είχε ποτέ καμία επιστημονική βάση και το σύνδρομο γονικής αποξένωσης δεν είχε ποτέ επίσημα αναγνωρισμένο.

Σύνδρομο γονικής αποξένωσης ή «η μοχθηρή μητέρα»

Αν και η γονική αποξένωση δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως σύνδρομο, δεδομένου ότι υπάρχει έλλειψη οριστικών μελετών Από αυτή την άποψη, χρησιμοποιείται συχνά στα ιταλικά δικαστήρια για να ευνοήσει τον εν διαστάσει γονέα έναντι αυτού που έχει αναλάβει την επιμέλεια. Πράγματι, η γονική αποξένωση χρησιμοποιείται συχνά ως όπλο για να κάνει τον γονέα που αποξενώνει να φαίνεται άδικος και ακατάλληλο για τον ρόλο του.

Το βίντεο της εβδομάδας

Σήμερα, όμως, τα πράγματα αλλάζουν και υπάρχουν όλο και περισσότερα κινήματα που θα ήθελαν να βγάλουν τη γονική αποξένωση από τα ιταλικά δικαστήρια. Το ζήτημα γίνεται ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο σε οριακές περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν επικαλύπτεται με περιπτώσεις Ενδοοικογενειακή βία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, για παράδειγμα, η αποξένωση του βίαιου γονέα θα μπορούσε να έχει γερές βάσεις για την προστασία του ανηλίκου.

Γονική αποξένωση και ΣτΕ

Πρόσφατα το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ανέτρεψε μια πρόταση της ανάθεσης ενός παιδιού στον πατέρα ακριβώς επειδή η «κακόβουλη μητέρα» κρίθηκε ένοχη ότι προκάλεσε τη συναισθηματική αποξένωση του παιδιού. Εν ολίγοις, για να προστατεύσει το παιδί και τον πατέρα, το δικαστήριο είχε εμπιστευθεί το παιδί στον τελευταίο, γιατί η μητέρα είχε διαρκώς υποτιμήσει τον πατέρα, με μοναδικό σκοπό να τον απομακρύνει από τον γιο.

Επειδή αυτός ήταν ο μόνος λόγος της ποινής, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε να την ακυρώσει, μη αναγνωρίζοντας τη γονική αποξένωση ως βάσιμος λόγος. Πρόκειται μια σημαντική καμπή για όσους θα ήθελαν να δουν επιτέλους τη γονική αποξένωση να εξαφανίζεται από τα δικαστήρια, όπως η Επιτροπή „Ο ΠΑΣ δεν υπάρχει, αλλά το γεγονός παραμένει„.

Στόχος των γηπέδων πρέπει πάντα να είναι την προστασία του ανηλίκου και οι ποινές δεν πρέπει να καθοδηγούνται, σύμφωνα με τους υποστηρικτές αυτής της διατριβής, από υποτιθέμενα σύνδρομα χωρίς επιστημονική βάση και μη αναγνωρισμένα διεθνώς.

Schreibe einen Kommentar