Στην Ευρώπη, οι Ιταλίδες μητέρες είναι οι πιο άνεργες: τα δεδομένα

0
Στην Ευρώπη, οι Ιταλίδες μητέρες είναι οι πιο άνεργες: τα δεδομένα

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η Eurostat, η Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό ανέργων μητέρων είναι η Ιταλίαστη συνέχεια ακολουθούν η Ισπανία και η Ελλάδα.
Αυτά είναι ανησυχητικά δεδομένα που επηρεάζουν όχι μόνο τις παντρεμένες αλλά και τις ανύπαντρες μητέρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, το 42,7% των Ιταλών μητέρων δεν εργάζονται

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη τον Ιούνιο του 2021, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους η Ιταλία πέτυχε το θλιβερό ρεκόρ που είχε περισσότερες άνεργες μητέρες παρά εργαζόμενες; Συγκεκριμένα, μόνο το 57,3% των Ιταλίδων καταφέρνουν να ξαναμπούν στον κόσμο της εργασίας αφού γίνουν μητέρα. Με αυτά τα δεδομένα, η Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή η τελευταία χώρα στην κατάταξη για τον αριθμό των εργαζόμενων μητέρων.

Και η Eurostat επιβεβαιώνει αυτό που ίσως ήδη γνωρίζαμε: η γέννηση ενός μωρού συνεπάγεται περισσότερα προβλήματα για τις μητέρες παρά για τους πατέρες: οι τελευταίοι, στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι σχεδόν ωφελούνται από τον ερχομό ενός παιδιού, τόσο πολύ που Το 90% των πατέρων της οικογένειας εργάζονταιενώ το 80% των άτεκνων ανδρών απασχολούνται.

Αύξηση παρατηρείται και στις ανύπαντρες μαμάδες τα τελευταία χρόνια που δεν έχουν καταφέρει να βρουν δουλειά μετά τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού. Μάλιστα, η μελέτη έλαβε ως δείγμα έρευνα που έγινε το 2015, σύμφωνα με την οποία σχεδόν το 73% των ανύπαντρων μητέρων είχε δουλειά, ενώ τα τελευταία στοιχεία εξηγούν ότι σήμερα μόνο το 70% από αυτές εργάζονται.

Το βίντεο της εβδομάδας

Άνεργες μητέρες: όσο περισσότερα παιδιά έχουν, τόσο χαμηλότερο είναι το εκπαιδευτικό προσόν

Στην πρώτη δεκάδα των απασχολούμενων μητέρων βρίσκουμε τη Σλοβενία, με 86,2%, ακολουθούμενη από τη Σουηδία με 83,5% και την Ολλανδία με 80,7%. Η έκθεση της Eurostat υπογράμμισε επίσης πόσο χαμηλό είναι το εκπαιδευτικό προσόν των πολύτεκνων μητέρων: όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των απογόνων, τόσο χαμηλότερο είναι το μορφωτικό επίπεδο. Το ποσοστό των άνεργων γυναικών που είναι μητέρες ενός μόνο παιδιού είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτές με περισσότερα από τρία παιδιά.

Schreibe einen Kommentar