Τι είναι η ναυτία της θάλασσας, γιατί συμβαίνει και πώς να την αποτρέψετε;

0
Τι είναι η ναυτία της θάλασσας, γιατί συμβαίνει και πώς να την αποτρέψετε;

Τι συμβαίνει, γιατί συμβαίνει και πώς να το αποτρέψετε;

Η ναυτία είναι μια μορφή ασθένειας κίνησης και εμφανίζεται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε ένα σκάφος στο νερό. Αυτός ο τύπος ασθένειας κίνησης προκαλείται από την κουνιστή κίνηση του σκάφους και χαρακτηρίζεται από ναυτία και, σε ακραίες περιπτώσεις, ίλιγγο. Μερικοί άνθρωποι είναι ευάλωτοι στην πάθηση μετά από ένα μικρό ερέθισμα, ενώ κάποιοι είναι άνοσοι και άλλοι έχουν ανοσία μέσω της έκθεσης.

Συμπτώματα ασθένειας κίνησης που προκαλούνται από τα έσω αυτιά

Τι είναι η ασθένεια κίνησης;

Η ασθένεια κίνησης συμβαίνει όταν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις των οχημάτων διαταράσσουν τους μύες του εσωτερικού αυτιού. Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν εμετό και ναυτία όταν ταξιδεύουν με το αυτοκίνητό τους. Οι τρισδιάστατες ταινίες μπορούν επίσης να προκαλέσουν ναυτία. Αυτό είναι επίσης σύνηθες για τους ανθρώπους σε θεματικά πάρκα, βόλτες στην ακτή. Επίσης, το ίδιο συμβαίνει σε πολλούς όταν επιβαίνουν σε σκάφος, όπως οι κρουαζιέρες. Συχνά ονομάζεται ναυτία, αλλά παραμένει η ίδια διαταραχή που είναι γνωστή ως ασθένεια κίνησης. Περιλαμβάνουμε σε αυτό το άρθρο συναρπαστικά στοιχεία για τους αναγνώστες. Αν ακολουθήσετε αυτό το ιστολόγιο, μπορεί να διευκρινιστεί ότι η ναυτία της κίνησης είναι μια ευρέως διαδεδομένη διαταραχή στο εσωτερικό μας αυτί και ότι εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο κοινό πρόβλημα.

Οπτικά επαγόμενη ασθένεια κίνησης είναι το ίδιο πράγμα;

Οποιοσδήποτε τρόπος ταξιδιού, είτε στη διαδρομή προς τη θάλασσα είτε τον αέρα, μπορεί να δημιουργήσει ένα αίσθημα οπτικά επαγόμενης ασθένειας κίνησης. Τα παιδιά ηλικίας 0 έως 12 ετών έχουν την υψηλότερη πιθανότητα επαναλαμβανόμενης ναυτίας. Αυτές οι καταστάσεις μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη του αυτιού στα αυτιά και στην εσωτερική δομή εάν δεν διορθωθούν. Η ναυτία συνήθως μπορεί να επιλυθεί γρήγορα και συνήθως δεν χρειάζεται επαγγελματική διάγνωση. Η κράτηση θέσης στο παράθυρο μπορεί να βοηθήσει. οποιοδήποτε οπτικά σταθερό αντικείμενο στο οποίο μπορείτε να εστιάσετε με τη βοήθεια μειώνει τα συμπτώματα πριν φύγετε για να κάνετε κράτηση για την πτήση. Τρώτε καλά, ώστε το στομάχι να αισθάνεται καλά ηρεμημένο και ώρες πριν από τη δραστηριότητα.

Προσπαθήστε να αποτρέψετε την κατανάλωση λιπαρών τροφών ή οξέων πριν ή κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Έχετε στη διάθεσή σας σπιτικές θεραπείες ή δοκιμάστε εναλλακτικές θεραπείες, τις οποίες μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω για πιλότους, αστροναύτες ή άλλους επαγγελματίες που συχνά υποφέρουν από συχνή ασθένεια κίνησης ως μέρος της επαγγελματικής τους γνωστικής θεραπείας για πρόληψη.

Αντιμετωπίστε την ασθένεια της κίνησης

Αιτίες ή αιτίες για ναυτία της θάλασσας στο εσωτερικό αυτί

Η ασθένεια της κίνησης δεν είναι ιός και δεν είναι μολυσματική που αναφέρεται από τον εθνικό έλεγχο ασθενειών. Ωστόσο, ορισμένοι παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ναυτία σχετικά γρήγορα. Αυτά περιλαμβάνουν να πηγαίνετε κάτω από το κατάστρωμα για παρατεταμένες περιόδους, να κοιτάτε με κιάλια για μεγάλες περιόδους και να κοιτάτε αντικείμενα που ο εγκέφαλός σας ερμηνεύει ως σταθερά (διάβασμα, κεντήματα, ακόμα και το κινητό σας τηλέφωνο).

Αποτρέψτε την ασθένεια κίνησης

Πώς μπορεί να προληφθεί η ασθένεια κίνησης;

Εάν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα συνεχιστεί για περισσότερο από δύο ημέρες, καλέστε το γιατρό σας. Εάν ταξιδεύετε, προγραμματίστε εκ των προτέρων για να ελέγξετε την ασθένεια της κίνησης.

Πρόληψη της ασθένειας κίνησης

Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι που βοηθούν στην αντιμετώπιση της ναυτίας χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν φυσικά στην πρόληψη της ναυτίας:

  1. Παραμένετε απασχολημένοι και κρατάτε το μυαλό σας απασχολημένο σαν το ψάρεμα.
  2. Περιμένοντας στο κατάστρωμα, κρατήστε καθαρό αέρα στο πρόσωπό σας.
  3. Πάρτε βαθιές αναπνοές και πιείτε άφθονο νερό.
  4. Μην κάνετε κρουαζιέρα ή βαρκάδα με άδειο στομάχι.
  5. Περιορίστε τις δραστηριότητες βαρκάδας για εγκύους
  6. Ο πολύς ύπνος, η καλή ξεκούραση βοηθούν στην πρόληψη της ναυτίας.
  7. Αν έχετε επιλογή, κάντε κρουαζιέρα σε σχετικά ήρεμα νερά.
  8. Πηγαίνετε για βαρκάδα σε μεγαλύτερα σκάφη. Τα μικρότερα σκάφη τείνουν να σκουντώνουν περισσότερο πάνω-κάτω.
  9. Εάν πηγαίνετε σε κρουαζιέρα, ελέγξτε εάν το σκάφος είναι εξοπλισμένο με σταθεροποιητές
  10. Προσπαθήστε να μείνετε στο κέντρο του σκάφους για να βοηθήσετε στην εξάλειψη της ταλάντωσης που προκαλεί ναυτία.

Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν το εσωτερικό αυτί να αποσπάσει την προσοχή του εγκεφάλου σας από την λικνιζόμενη κίνηση. Το να είστε απασχολημένοι είναι ζωτικής σημασίας, καθώς βοηθά τον εγκέφαλο να πιστέψει ότι αισθάνεστε άβολα από τη συνεχή ταλάντωση του αγγείου. Ο καθαρός αέρας βοηθά επίσης στην εξάλειψη της ναυτίας αντί να μένεις σε εσωτερικούς χώρους ή σε καμπίνα όλη την ώρα. Ενώ μπορεί επίσης να είναι καλύτερο να μην κάνετε κρουαζιέρα με άδειο στομάχι, θα πρέπει να θυμόμαστε ότι τα λιπαρά και τα πικάντικα τρόφιμα δεν είναι ο καλύτερος τύπος τροφής για να προμηθευτείτε πριν πάτε σε κρουαζιέρα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία.

συμπτώματα της ναυτίας της κίνησης

Πώς γίνεται η διάγνωση της ασθένειας κίνησης;

Ας υποθέσουμε ότι αντιμετωπίζετε ναυτία. Είναι καλύτερο να δείτε τους οικογενειακούς σας γιατρούς εάν έχετε παιδιά κάτω των 12 ετών με ναυτία κάποια στιγμή. Θα εξετάσουν τα εσωτερικά αυτιά σας, θα σας ρωτήσουν αν αισθάνεστε άρρωστος, ίσως έχετε κρύο ιδρώτα. Ο γιατρός του οικογενειακού σας γιατρού θα θέλει να σας δει πριν σας δώσει ιατρική συμβουλή ή συστήσει φάρμακα. Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια συμπτώματα από το νευρικό σύστημα όταν ταξιδεύετε, αλλά ξέρετε ότι μόλις πάθετε ναυτία, μπορεί να εμφανίσετε και άλλα συμπτώματα.

Συμπτώματα και θεραπείες της ασθένειας κίνησης

Πολλοί οικογενειακοί γιατροί συνιστούν τη σκοπολαμίνη. Βοηθά στην πρόληψη της ναυτίας και της διάρροιας. Τα αντιισταμινικά είναι αποτελεσματικά χωρίς ιατρική συνταγή. μια μάρκα που χρησιμοποιείται συνήθως είναι το Benadryl. Αλλά πολλά από αυτά συνήθως θα σας κάνουν να νυστάζετε. Τα αντιεμετικά (αντιεμετικά) μπορεί να βοηθήσουν στον έλεγχο της ναυτίας και να λειτουργήσουν καλά για την ασθένεια κίνησης του εσωτερικού αυτιού. Αυτά τα φάρμακα για την ασθένεια κινήσεων μερικές φορές αγοράζονται ή συνταγογραφούνται από μέρη όπως η κλινική του Κλίβελαντ και άλλα μετά από φυσική εξέταση.

Μερικές εναλλακτικές θεραπείες είναι διαθέσιμες στο κατάστημα και εάν χρησιμοποιηθούν όταν αρχίσουν τα συμπτώματα, ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας εάν η διάγνωση είναι κατάλληλη για εσάς. Αυτά τα φάρμακα λειτουργούν καλύτερα όταν λαμβάνονται πριν από το ταξίδι, ώστε να μην προκαλούνται αντικρουόμενα σήματα όταν ταξιδεύετε. Τα τρόφιμα και τα καλά ποτά είναι απαραίτητα για την πρόληψη της ναυτίας. Τρώγοντας κράκερ, μη όξινα τρόφιμα και πίνοντας ποτά με γεύση (η μπύρα τζίντζερ είναι η καλύτερη επιλογή), προσπαθήστε να μην πίνετε αλκοόλ για να απαλύνετε τη ναυτία. Τα ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα λένε ότι εάν έχετε ναυτία ευθείας κίνησης, τα μπαλώματα των χεριών, των ποδιών και του προσώπου θα σας βοηθήσουν.

Ζώντας με την ασθένεια κίνησης

Προγραμματίστε τη ζωή σας γνωρίζοντας ότι πάσχετε από ναυτία, χρησιμοποιήστε εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας που κινούνται καλά στο μέλλον είναι χρήσιμες για τη μείωση της ναυτίας. Εάν τα συμπτώματα της ναυτίας είναι ήπια, τα φάρμακα μπορούν να δράσουν καλά, δοκιμάστε το τοπικό σας Walgreens, Στόχος ή West Marine. Ιδανικά, εάν παίρνετε φάρμακο για την ασθένεια της κινητικότητας, προετοιμαστείτε να ταξιδέψετε κατά προτίμηση εκ των προτέρων!

Αποφύγετε τις βόλτες στο λούνα παρκ. Μην διαβάζετε στο μπροστινό κάθισμα του κινούμενου οχήματος για να αποφύγετε την ασθένεια του αυτοκινήτου. Εάν η ναυτία σας αντιμετωπίσει σοβαρές περιπτώσεις χλωμού δέρματος, κρύο ιδρώτα, διακοπή της κίνησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ενόχληση στο αιθουσαίο σύστημα, αισθητηριακή σύγκρουση, έντονες μυρωδιές ή τα αυτιά σας αισθάνονται κίνηση ή τέτοια τοποθέτηση, η γενική αίσθηση είναι να αναζητήσετε πρώτες βοήθειες.

Schreibe einen Kommentar