A Hunter’s Guide to The Best Waterfowl Shotguns –

0
A Hunter’s Guide to The Best Waterfowl Shotguns –

Δοκιμάσαμε τρία κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών σε διαφορετικά σημεία τιμών και βρήκαμε ότι το Franchi Affinity 3 είναι η καλύτερη συνολική αξία.

Ως ισόβιος κυνηγός, γνωρίζω τη σημασία της επιλογής του σωστού εξοπλισμού. Μόλις είστε στα τυφλά σας, θέλετε να έχετε εμπιστοσύνη στα εργαλεία με τα οποία έχετε περικυκλώσει τον εαυτό σας. Γι‘ αυτό έφτιαξα αυτόν τον οδηγό αγοραστή κυνηγετικού όπλου υδρόβιων πτηνών.

Το αγαπημένο μου – το Affinity 3 – λειτουργεί με αδράνεια, βοηθώντας το να καθαρίζει για πιο εκτεταμένες περιόδους. ο κυνηγετικό όπλο είναι ένας εξαιρετικός σκοπευτής που είναι εύκολο να στοχεύσει και πάντα έτοιμος να ξεκινήσει.

Φυσικά, κάθε κυνηγός έχει τις προτιμήσεις του. Τα εξετάσαμε όλα αυτά και συντάξαμε αυτόν τον οδηγό αγοραστή κυνηγετικού όπλου υδρόβιων πτηνών. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα!

κυνηγετικές συμφωνίες

Οδηγός αγοραστή κυνηγετικού όπλου υδρόβιων πτηνών

Όταν επιλέγετε το σωστό κυνηγετικό όπλο υδρόβιων πτηνών, ο αγοραστής πρέπει να λάβει υπόψη πολλές πτυχές. Ενώ ορισμένα χαρακτηριστικά είναι απλώς μια προτίμηση, κάποια θα επηρεάσουν σημαντικά την απόδοση του κυνηγετικού όπλου σας.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

Αέριο έναντι αδράνειας: Ποια είναι τα πλεονεκτήματα;

Αυτό το πολυσυζητημένο θέμα μαίνεται στους κύκλους των όπλων εδώ και χρόνια. Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας πώς λειτουργούν τα δύο συστήματα.

Τα κυνηγετικά όπλα που λειτουργούν με αέριο εκπέμπουν αέριο μετά τη βολή σας, μετακινώντας το μπουλόνι προς το πίσω μέρος του όπλου και εκτοξεύοντας το εξαντλημένο κέλυφος. Το παρακάτω κέλυφος φορτώνεται όταν το μπουλόνι επιστρέψει προς τα εμπρός.

Τα πιστόλια που κινούνται με αδράνεια συγκρατούν το μπουλόνι τους από ένα ελατήριο. Όταν πατάτε τη σκανδάλη, η φόρτιση από το κέλυφος κατακλύζει αυτό το ελατήριο, αναγκάζοντας το μπουλόνι προς τα πίσω. Στη συνέχεια, το κέλυφος εκτοξεύεται και το μπουλόνι επιστρέφει προς τα εμπρός, φορτώνοντας το επόμενο κέλυφος.

Τα κυνηγετικά όπλα που λειτουργούν με αέριο μπορούν να ξεπεράσουν τα πιστόλια αδρανείας σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τα ογκώδη χειμερινά στρώματα μπορούν να εμποδίσουν το κοντάκι των όπλων που λειτουργούν με αδράνεια να οπισθοχωρήσει σωστά, κάτι που απαιτείται για την ανακύκλωση του κελύφους.

Εναλλακτικά, τα πιστόλια που λειτουργούν με αδράνεια απαιτούν λιγότερη συντήρηση καθώς δεν εκπέμπουν αέριο κατά την πυροδότηση. Σε πολλές περιπτώσεις, τα πιστόλια αδρανείας μπορούν να περάσουν ένα χρόνο ή περισσότερο χωρίς καθαρισμό.

Πώς να επιλέξετε το μετρητή κυνηγετικού όπλου σας

Τα καλύτερα κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών

Οι πιο συνηθισμένοι μετρητές κυνηγετικών όπλων είναι 12 και 20-gauge. Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός του μετρητή, τόσο μεγαλύτερη είναι η οπή του κυνηγετικού όπλου. Ένα κυνηγετικό όπλο 12 διαμετρημάτων είναι παραδοσιακά για κυνήγι, καθώς σας δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη από την πιο απομακρυσμένη απόσταση, κάτι που είναι καθοριστικός παράγοντας όταν κυνήγι υδρόβιων πτηνών.

Υπάρχουν φορές που ένα μικρότερο εύρος είναι επιθυμητό. Αυτό οφείλεται στο ότι τα αντίστοιχα κυνηγετικά όπλα είναι ελαφρύτερα σε βάρος και παρέχουν λιγότερη ανάκρουση. Εάν σκοπεύετε αυστηρά με άργιλο, ένας νεότερος σκοπευτής που μόλις ξεκινά ή ένας έμπειρος κυνηγός που αντιμετωπίζει κακούς ώμους, ένα μικρότερο μετρητή θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή σας.

Τα μεγέθη μετρητών δεν είναι εναλλάξιμα στο ίδιο κυνηγετικό όπλο.

Οι επιλογές σας για τσοκ

Τα τσοκ είναι εναλλάξιμοι σωλήνες που περνούν με σπείρωμα στην κάννη ενός κυνηγετικού όπλου. Αυτά είναι δημοφιλή στους κυνηγούς πτηνών και στους ανταγωνιστικούς σκοπευτές επειδή το μέγεθος του τσοκ μπορεί να βελτιώσει την εμβέλεια και την ακρίβεια ενός όπλου.

Τα τρία πιο κοινά μεγέθη τσοκ είναι βελτιωμένος κύλινδρος, τροποποιημένος και γεμάτος. Για τα υδρόβια πτηνά, ένα τροποποιημένο τσοκ αποδίδει καλύτερα ως επιλογή όλων των περιοχών, ενώ ένας βελτιωμένος κύλινδρος είναι ο καλύτερος για πιο κοντινή απόσταση και ο πλήρης είναι πιο αποτελεσματικός για βολές με πάσα.

Η σημασία του βάρους και του μήκους της κάννης

Θα πυροβολείτε υδρόβια πτηνά από μεγαλύτερες αποστάσεις. Μεγαλύτερες κάννες, γενικά 28 ιντσών, θα βοηθήσουν ακόμα και την αιώρησή σας. Μια ομαλή αιώρηση μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ του ορίου σας και της επιστροφής στο σπίτι με άδεια χέρια.

Τα περισσότερα κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών θα έχουν κάννες 28 ή 30 ιντσών. Ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μικρότερα βαρέλια, αλλά οι 26 ιντσών είναι τόσο μικρές όσο θέλετε. Οτιδήποτε λιγότερο θα κάνει το ρύγχος σας πολύ ελαφρύ. Επιπλέον, οι πιο κοντές κάννες είναι εξαιρετικά δυνατές.

Το επιπλέον βάρος από το κυνηγετικό όπλο σας μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση της ανάκρουσης από τη δράση. Λαμβάνοντας υπόψη ότι γενικά θα έχετε το κυνηγετικό όπλο στοιβαγμένο ή πάνω από τον ώμο σας, το υπερβολικό βάρος δεν πρέπει να βαλτώνει το κυνήγι σας. Το βέλτιστο βάρος για κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών είναι μεταξύ επτά και οκτώ κιλών.

Function Over Fashion: Εξετάστε το απόθεμα και τελειώστε

Τα συνθετικά κοντάκια είναι η καλύτερη επιλογή για κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών. Το όπλο σας θα εκτεθεί σε όλα τα στοιχεία και αυτό θα είναι ακατάστατο. Ανάμεσα σε λάσπη, βράχους και όλους τους τρόπους μεταφοράς, θέλετε το κυνηγετικό όπλο σας να καθαριστεί γρήγορα. Το ξύλο δεν πρόκειται να αντέξει σε αυτές τις συνθήκες. Αντίθετα, τα συνθετικά κοντάκια θα είναι πάντα μια επιλογή που καθαρίζεται εύκολα.

Αν και το μπλε φινίρισμα έχει μακρά παράδοση στα κυνηγετικά όπλα υδρόβιων πτηνών, τα ματ και τα φινιρίσματα camo είναι πλέον εύκολο να βρεθούν και είναι ευεργετικά για τον κυνηγό. Θέλετε κάθε δυνατή άκρη ενώ κυνηγάτε και τίποτα δεν πρέπει να τραβήξει το μάτι των πάπιων που εργάζεστε. Επιμείνετε σε επίπεδα, ουδέτερα φινιρίσματα.

Κριτικές Waterfowl Shotgun

Δοκιμάσαμε τρία διαφορετικά μοντέλα κυνηγετικών όπλων υδρόβιων πτηνών για να βρούμε τα καλύτερα όπλα για κάθε κυνηγό.

Συγγένεια Franchi 3 – Καλύτερο συνολικά

Αυτό το ευέλικτο κυνηγετικό όπλο που λειτουργεί με αδράνεια πυροβολεί καλά, ταλαντεύεται με ευκολία και αισθάνεται τέλεια στον ώμο σας. Με 50% μείωση της ανάκρουσης, απολαμβάνετε όλα τα οφέλη αδράνειας χωρίς τους πόνους στους ώμους, επειδή το Franchi Affinity είναι κατασκευασμένο με τη δράση υψηλής απόδοσης της μητρικής εταιρείας Benelli.

Το Affinity είναι 12-gauge και έχει κάννη 28 ιντσών μαζί με θάλαμο 3 ιντσών. Έρχεται με τρία στάνταρ τσοκ και έχει υπερμεγέθη λαβή μπουλονιού και απελευθέρωση μπουλονιού. Τα ανταλλακτικά προσαρμογής συνοδεύονται από το κυνηγετικό όπλο για να προσαρμόσετε το μήκος έλξης σας. Όσοι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν γυμνοσάλιαγκες θα απολαύσουν την ικανότητα του όπλου να προσαρτά βάσεις σκοπευτηρίου.

Το ελαφρύ συνθετικό σώμα και το λεπτό πλαίσιο κάνουν ένα εύκολο στόχο. Επιπλέον, το πιστόλι έχει μια κόκκινη μπροστινή χάντρα οπτικών ινών κοντά στην πλευρική κάννη εξαερισμού. Ο δέκτης του από αλουμίνιο είναι τρυπημένος και χτυπημένος.

Η Franchi είναι ένα αξιόπιστο όνομα στα πυροβόλα όπλα εδώ και χρόνια, αλλά τώρα που η μητρική τους εταιρεία είναι η κορυφαία κατασκευαστής όπλων Benelli, η αξία στη χειροτεχνία κάνει το Affinity 3 να κλέβει με βάση την τιμή. Μερικά όπλα κάνουν ορισμένα πράγματα καλύτερα, αλλά θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα που να κάνει τα πάντα εξίσου καλά με το Affinity.

Πλεονεκτήματα

 • Ιδανικό βάρος και μήκος κάννης
 • Μεγάλη εφαρμογή στον ώμο
 • Πενήντα τοις εκατό μείωση της ανάκρουσης

Μειονεκτήματα

 • Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ελαφρά φορτία στόχων
 • Αρχικά άκαμπτη σκανδάλη

CZ-USA 1012 – Η καλύτερη αξία

Στο φθηνότερο άκρο του φάσματος που λειτουργεί με αδράνεια είναι το CZ-USA 1012. Αυτό το κυνηγετικό όπλο έχει περάσει τους ρυθμούς του και αποκαλύφθηκε ότι είναι ένα εύρωστο άλογο. Το 1012 υποβλήθηκε σε 5.000 φυσίγγια χωρίς λάδι ή καθαρισμό κατά τη διάρκεια της δοκιμής και δεν παρουσίασε καμία δυσλειτουργία.

Όλα τα μοντέλα 1012 διατίθενται σε 12-gauge με θαλάμους 3 ιντσών. Η κάννη είναι 28 ιντσών με επίπεδες νευρώσεις 8 χιλιοστών και το κυνηγετικό όπλο έχει μία λευκή χάντρα και πέντε εκτεταμένους σωλήνες τσοκ. Η διάταξη διαθέτει ένα κουμπί απελευθέρωσης μπουλονιού στη δεξιά πλευρά, έναν μοχλό πτώσης κελύφους στο δεξιό μπροστινό μέρος του προφυλακτήρα της σκανδάλης και ασφάλεια σταυρωτού μπουλονιού.

Το κυνηγετικό όπλο διαθέτει επίσης μια λαβή σε σχήμα κλεψύδρας. Σε αντίθεση με τα πιστόλια αδρανείας με λαβή μπουλονιού σε σχήμα C, η σχεδίαση CZ είναι ελαφρύτερη και ευκολότερη στην κατανόηση και τον έλεγχο. Επίσης, τραβάει ευκολότερα από το μπουλόνι κατά την αποσυναρμολόγηση.

Από γύρους στόχων χαμηλής ανάκρουσης έως φορτία magnum 3 ιντσών, το CZ-USA μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σας από το πεδίο βολής έως τα blinds. Αυτή η αξιοπιστία γίνεται ακόμη πιο δελεαστική από την ευχάριστη τιμή. Δεν θα βρείτε περισσότερα χρήματα για το χρήμα σας από το CZ-USA 1012.

Πλεονεκτήματα

 • Προσιτή τιμή για κυνηγετικό όπλο που λειτουργεί με αδράνεια
 • Γρήγορη, προβλέψιμη σκανδάλη
 • Ανθεκτικό και μπορεί να αντέξει

Μειονεκτήματα

 • Εξαιρετικά ελαφρύ
 • Τσοκ από τρίτο κατασκευαστή

Beretta A400 Xtreme Plus – Καλύτερο κυνηγετικό όπλο με αέριο

Ως το πιο ακριβό κυνηγετικό όπλο που δοκιμάσαμε, το Beretta A400 Xtreme Plus είναι η επιλογή μας «αγοράστε μια φορά κλάψτε μια φορά». Η αρχική τιμή θα πρέπει να μετριάζεται από την προσδοκία ότι αυτό το όπλο θα διαρκέσει μια ζωή – και μπορεί να είναι κάτι που θα περάσετε από την οικογένειά σας μια μέρα.

Το A400 είναι ένας θάλαμος 3 ½ ιντσών, 12 μετρητών, το όνειρο του κυνηγού υδρόβιων πτηνών που λειτουργεί με αέριο. Μόνο μια λήψη αποκαλύπτει ότι πρόκειται για έναν από τους πιο μαλακούς μετρητές 12 που θα ζήσετε ποτέ. Η απαλότητα οφείλεται εν μέρει στο σύστημά τους Kick-Off3, το οποίο προσφέρει μια ελατηριωτή ατσάλινη ράβδο στη λαβή του κοντάκι, η οποία βοηθά στην απόσβεση της κίνησης του μπουλονιού. Αυτό, σε συνδυασμό με λαστιχένια μαξιλαράκια ανάκρουσης στον πισινό, βοηθά στην άμβλυνση της δράσης.

Αν και οι Beretta που λειτουργούν με φυσικό αέριο έχουν δεχθεί μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν επειδή είναι δύσκολο να καθαριστούν, η γραμμή A400 είναι πολύ πιο εύκολη στη συντήρηση. Τα έμβολα της κάννης και του αερίου γλιστρούν εύκολα προς τα έξω και το συγκρότημα μπουλονιών αποσυναρμολογείται πιέζοντας την περιστρεφόμενη κεφαλή του μπουλονιού.

Το A400 διαθέτει ένα υδραυλικό σύστημα τριών ελατηρίων στο κοντάκι του που μαλακώνει την ανάκρουσή του. Με τον χρόνο ποδηλασίας να είναι 36% ταχύτερος από τους ανταγωνιστές και με πολύ ακριβή μοτίβο, αυτό το κυνηγετικό κυνηγετικό όπλο υδρόβιων πτηνών είναι εξαιρετικός σκοπευτής. Με αυτό το είδος ακρίβειας, δεν υπάρχουν τρύπες για ελιγμούς πουλερικών. Η κάλυψη του στόχου σας όλα εκτός από την εγγύηση ενός σκοτώματος.

Πλεονεκτήματα

 • Το υδραυλικό σύστημα με τρία ελατήρια μαλακώνει την ανάκρουση
 • Υψηλό επίπεδο ακρίβειας
 • Γρήγορη ποδηλασία

Μειονεκτήματα

 • Προβλήματα κύκλου με ελαφρύτερα φορτία
 • Υψηλή τιμή

Βολή χωρίστρα

Το Franchi Affinity 3 έρχεται πάνω από τον οδηγό μας για το κυνήγι κυνηγετικών όπλων. Αυτό το κυνηγετικό όπλο ιταλικής κατασκευής είναι μια ευέλικτη και ανθεκτική επιλογή που πυροβολεί καθαρά και με ακρίβεια.

Το Franchi Affinity 3 προέρχεται από μια εταιρεία που εκτιμά την ποιότητα και τη δεξιοτεχνία. Δεν υπάρχει καμία υπερεκτίμηση της σημασίας του πώς αισθάνεται ένα όπλο. Νιώθεις αυτή την ποιότητα τη στιγμή που χτυπάει στον ώμο σου.

Schreibe einen Kommentar